Daguitstap met Célèste Vandermeersch

schooluitstap10

02/05/2016 Célèste uit Vlaanderen studeert aan de Hogeschool Gent als laatste jaars Sociaal Werk en loopt stage bij SISP NGO India.

Hieronder leest u een bijdrage over een mooie schooluitstap.

Op maandag 2 mei, trokken we met onze kinderen naar de wondere natuur van Kerala. Na een uurtje op de partybus gezeten te hebben, kregen de kinderen een lekker ontbijt en zetten we onze koers verder naar onze eerste bestemming. De Jawaharlal Nehru Tropical Botanic Garden and Research Institute in Palode. Hoewel de hitte ons trof, vonden de kinderen de plaats een heus paradijs. We zagen de mooie fauna en flora die India te bieden heeft, wandelden door bamboobossen, zagen wilde aapjes en leerden wat bij over de biodiversiteit in het land.

Na enkele uren gewandeld te hebben verdienden we wat rust en gingen we weer op tour op weg naar een lekker middagmaal. Na een goede Kerala meal en veel water trokken we naar onze tweede bestemming. Ook hier werden we verwelkomt door de prachtige natuur. We bezochten het Peppara Dam Wild Life sanctuary. Met een mooi uitzicht op de Karamana river en de bergen wandelden we over de dam heen, recht de bossen in. De energie van de kinderen was eindeloos geladen, rondcrossen door de bladeren en bomen, uitkijken voor wilde dieren.

Moe maar voldaan vertrokken we terug huiswaarts. Hoewel de kinderen een vermoeiende maar plezierige dag achter de rug hadden, was er nog steeds genoeg energie voor de grootste party van de dag. De hele rit lang tot aan hun huis bleven ze het beste van zichzelf weten.

Dat de partybus zo een succes ging zijn had ik nooit verwacht, de kinderen bleven iedere rit vragen om een party en dansten er op los. Het was mooi om te zien hoe alle kinderen, jong en oud, goed voor elkaar zorgden en plezier met elkaar konden maken. Al die lachende gezichtjes, daar doen we het voor. De kinderen hebben er dubbel en dik van genoten, dat is zeker.

Bedankt voor deze spetterende dag !

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie